Koulutukset ja ryhmät

Eheyttävä arki- Kuntouttavan vuorovaikutuksen koulutus, 4-5.9.18 ja 9.-10.10.18. Tampereella

Työvälineitä terapeuttiseen kasvatukseen, turvallisen kiintymyssuhteen              luomiseen ja eheyttävän emotionaalisen kasvun tukemiseen.

DDP-Finland järjestää yhteistyössä Vuorovaikutuskeskus Pienten ihmeiden kanssa terapeuttisen vanhemmuuden/kasvatuksen koulutuksen. Koulutus on suunnattu sijaisvanhemmille, lastensuojelulaitosten ohjaajille sekä sijoitettujen lasten kanssa työskenteleville. Koulutus antaa työkaluja turvattomuutta ja traumoja kokeneiden lasten ja nuorten kanssa toimimiseen. Koulutus sisältää DDP–teoreettista tietoa ollen samalla käytännönläheistä ja arkeen liitettävää.

Kouluttajina toimivat: Pirjo Tuovila Kehityksen ja kasvatuksen erikoispsykologi PsL, theraplay-kouluttaja, DDP-kouluttaja, DDP-työnohjaaja, kiintymyskeskeisen hoidon kouluttaja,  Maria Paiho-Vartiainen, kiintymyskeskeisen hoidon asiantuntija, erityisen tuen perhehoitaja, Pride-kouluttaja & Johanna Santanen sosiaalityöntekijä YTM, työnohjaaja, Pride-kouluttaja.

Lisätietoja: Maria.paiho-vartiainen@pienetihmeet.com, johanna.santanen@pienetihmeet.com, pt-kustannus@dlc.fi (Pirjo Tuovila)

 

 

Vertaistukiryhmät:

Helmikuussa käynnistyi sijoitettujen lasten ohjattu vertaistuellinen ryhmä. Ryhmä kokoontuu joka kuun toisen viikon keskiviikko ja kuun viimeisen viikon lauantaina. Ryhmät arkisin 16.30-18.30 ja lauantaisin 13-15. Mukaan mahtuu 5-7 osallistujaa.  Ryhmä on jatkuva muotoinen.  Katso tarkempi esite ja ilmoittaudu.

Vertaisryhmä esite

Käynnistämme myös muita vertaisryhmiä ja teematapaamisia  kysynnän mukaan. Suunnitteilla ovat  mielenterveyskuntoutujien lasten  ja vankeusrangaistustaan suorittavienvanhempien lasten ryhmät.

Ihan iholla- ryhmä

Huhtikuussa aloitamme Pesäpuu Ry:n mukaisen Ihan iholla kasvuryhmä koulutuksen sijaisvanhemmille. Lue lisää ja ilmoittaudu. Kouluttajana toimii Ihan iholla-ryhmäohjaaja Maria Paiho-Vartiainen

Ihan iholla-ryhmä esite

Järjestämme tilauksesta tunteet työkaluiksi- työmenetelmä koulutusta.

Kohderyhmä on lasten ja perheiden kanssa toimivat ammattilaiset: päivähoito, koulu, lastensuojelulaitokset, perhetyön yksiköt ym. Sopii kaikille aikuispalveluissa työssään vanhempia kohtaaville, mm. päihde–, psykiatria- ja rikosseuraamusalan ammattilaiset. Ryhmän tarkoituksena on lisätä tietoisuutta vanhemmuuden tunteista/tarpeista sekä sosiaali– ja terveystyön vuorovaikutuksen merkityksestä vanhempien jaksamiseen sekä lapsen hyvinvointiin. Koulutus sisältää tiedollista– ja työnohjauksellista tukea sekä ammatillisen vertaisuuden jakamista. Ryhmä kokoontuu 5 kertaa, viimeinen tapaaminen on yksilöllinen reflektiokeskustelu. Koulutuksen aikana on myös etätehtäviä, joiden avulla työntekijä voi harjoitella menetelmän käyttöönottoa omassa työssään.